Víte, jakými pravidly se řídit při výběru hodinek?

Náramkové pánské hodinky spatřily světlo světa až daleko později než jejich dámské verze. Džentlmeni totiž nosili hodinky ve speciální kapse v kalhotách připnuté na drobném řetízku. Kapesní hodinky v roce 1904 nahradily první náramkové hodinky značky Cartier, jak je známe dnes. Záhy muži nejspíše zjistili, že tato verze je daleko praktičtější, neboť postupně převálcovala do té doby běžné kapesní provedení hodinek. Dnes už je kapesní hodinky najdeme na pultech obchodů jen stěží. Jakými pravidly se tedy řídit při výběru náramkových hodinek?

hodinky pánské

Pozornost věnujte hlavně materiálu, ze kterého jsou hodinky vyrobeny
Hned po značce hodinek je samozřejmě rozhodující i materiál, ze kterého jsou vyrobeny. Nejedná se však pouze o samotné hodinky, ale třeba i o materiál řemínku nebo zapínání. I když tyto komponenty se dají v průběhu let mnohem lépe vyměnit. Zejména u kovových materiálů je dobré dávat pozor na nejrůznější slitiny, které zpravidla obsahují velké množství příměsí. Velmi často je to nikl, na který je lidská pokožka poměrně citlivá a dlouhodobé nošení může u slabších jedinců způsobit alergickou reakci. Vyberte si z nabídky Casio hodinek, kde se vám nic podobného rozhodně stát nemůže.

pánské hodinky

Z kvalitnějších materiálů je dobré vypíchnout nerezovou ocel, ze které jsou například vyrobeny Edifice hodinky. Právě na povrchovou úpravu z nerezové oceli je alergický jen málokdo. Nerezová ocel má dlouhou životnost a barevnou stálost, navíc nepodléhá korozi. Dobrou volbou je ale třeba i titan, který je poměrně lehký a hypoalergenní.

Důležitá je i hmotnost hodinek
Kvalitní kovové zpracování hodinek zkrátka něco váží. To pro vás může být jakýsi ukazatel jejich kvality. Čím kvalitnější ocel, o to budou hodinky v konečném výsledku těžší. Tento typ však platí jen u ocelových hodinek, u titanových nebo plastových ne.